Image default
FrieslandNieuws

Zeer grote brand in flat Drachten

DRACHTEN – Een flat aan de Lange West 80 in Drachten is zaterdagavond in zijn geheel ontruimd vanwege een uitslaande woningbrand.


Het betrof tientallen mensen die geevacueerd moesten worden vanwege een felle uitslaande brand op de derde verdieping. Op dat moment waren er nog mensen aanwezig in het appartement. De bewoners die hun appartement moesten verlaten, zijn opgevangen bij poppodium Iduna. Tenminste vijf woningen zijn niet meer bewoonbaar door rook- en waterschade.

zes bewoners gewond
Er zijn in totaal zes personen gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Zij hadden rook ingeademd. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer-voorlichter kon verder niet vertellen of ze nog meer verwondingen hadden opgelopen.

Bij aankomst van de brandweer was er sprake van zwarte rookwolken in het appartement en al snel sloegen de vlammen uit het gebouw. De brandweer heeft vanaf beide zijden van het gebouw de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Er zou iets smeulends in het appartement hebben gelegen. Mogelijk betrof het een televisie.

In verband met de ontruiming van de flat is er rond 20.50 uur een GRIP 1 afgekondigd. Dit is een procedure voor de coördinatie tussen de verschillende hulpverleningsdiensten. Aanleiding hiervoor was dat er veel ouderen in de flat wonen en de flat vol rook stond en geevacueerd moest worden. Bewoners worden opgevangen in de bedrijfskantine van Philips. Vijf woningen zijn beschadigd door de brand.

Dit kan u ook interesseren:

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

error: Deze content is beveiligd!