Image default
Nieuws

Welke elektrische fiets past het beste bij u

Regio – Een goede fiets is voor iedereen belangrijk. Zeker wanneer je flinke stukken moet fietsen door weer en wind.


Welke elektrische fiets past het beste bij jou?
En in Nederland hebben we nou eenmaal te maken met flink wat wind en regen. Dan is het wel zo fijn dat je uitgerust op je bestemming aankomt. Maar welke fiets heb je hier voor nodig en waar let je op tijdens de aankoop? Wij geven je hier tips om erachter te komen wat de beste elektrische fiets voor jou is.

Waar ga je je e-bike voor gebruiken?
Eerst is het verstandig om na te gaan waar je je e-bike voor gaat gebruiken. Ga je je elektrische fiets gebruiken voor werkverkeer, dan zijn er bijvoorbeeld goede elektrische vouwfietsen te koop. Het kan ook zijn dat je lange afstanden gaat fietsen. Dan zou je kunnen kijken naar een speedbike. Deze kunnen wel 45 km/u en mogen ook alleen op de bromfietspaden en rijbanen. Voor andere doeleinden kun je kiezen voor de elektrische stadsfiets.

Gebruik je je elektrische fiets het hele jaar door?
De meeste mensen in Nederland gebruiken hun fiets het hele jaar door. Er zijn maar weinig mensen die alleen in de zomer rijden bijvoorbeeld. Wij gebruiken onze fiets nou eenmaal om van A naar B te komen en niet alleen recreatief. Als je het hele jaar door gebruik wilt maken van je e-bike, is het verstandig om te kiezen voor een fiets met een dichte kettingkast. Zo heb je minder onderhoud aan je fiets en loopt de ketting minder snel schade op.

De versnellingen spelen ook een belangrijke rol
Bij een normale fiets is het leuk als je meer versnellingen hebt. Zo kun je ze aanpassen als je een heuveltje op moet of wanneer je windje tegen hebt. Bij een elektrische fiets werkt dit net even iets anders. Daar kun je kiezen uit drie soorten versnellingen:

Derailleurversnelling
Met deze versnelling heb je toegang tot een groot aantal versnellingen. Hierdoor kun je je versnelling aanpassen voor een bergachtig gebied. Het voordeel is dat deze versnelling erg licht in gewicht zijn en dat je ze zelf kunt onderhouden. Houd er wel rekening mee dat deze versnellingen alleen te verkrijgen zijn in combinatie met een open kettingkast.

Traploze naafversnelling
Zoals de naam al zegt, kun je deze versnelling in elke gewenste zwaarte zetten. Je kunt hierdoor dus naadloos voor de versnelling kiezen dat het beste past bij de situatie. Deze vorm van versnelling heeft weinig onderhoud nodig, maar vraagt wel iets meer energie dan de andere versnellingen.

Naafversnelling
Deze versnelling wordt het meest gebruikt. Er is bijna geen onderhoud nodig en je kunt gebruik maken van zeven versnellingen. Het nadeel is dat deze best zwaar is en dat je niet kunt schakelen tijdens het trappen.

Foto: Pexels

Dit kan u ook interesseren:

Hennepplantage en vaten aangetroffen in woning aan het Zuid in Drachten

Hoe houd ik mezelf anoniem op het internet?

Een eigen huis, nieuwe auto en vakantie in zicht: Wat moet je nu allemaal verzekeren?

error: Deze content is beveiligd!