Image default
Nieuws

Wat nu voor Groningse paardenraceliefhebbers

Regio – Vorig jaar sloot de historische renstal van Groningen voorgoed de deuren. Wat zijn de alternatieven voor de Nederlandse racefans in 2022.


Paardenrennen is natuurlijk ook een van de grootste sporten om op te wedden. In sommige opzichten kon de timing niet slechter zijn, met de onlangs hervormde weddenschapsregels in Nederland. Maar het feit dat er lokaal niet geracet wordt, weerhoudt je er niet van om elders een promo code te gebruiken. Je kunt hier *ZETuf bezoeken om meer te weten te komen indien nodig.

Wat nu voor Groningse paardenraceliefhebbers?
Op 1 augustus 2021 werd de laatste koersdag georganiseerd op de Drafbaan Stadspark te Groningen. In de plaats van de paardenkoersen was er beslist om de ruimte om te zetten naar een multifunctionele event locatie. Bijna 135 jaar was de historische renbaan bepalend geweest voor paardensport in Nederland en de weddenschappen die daar als vanzelfsprekend bij hoorden. Het mag dan ook geen wonder heten dat er heel wat gevoelens loskwamen op die dag; zowel van vreugde als verdriet.

Als we het hebben over weddenschappen op sportwedstrijden, dan gaat het meestal over paardenrennen. Op geen andere sport wordt in ons land meer gewed. In sommige opzichten kon de timing niet slechter zijn, met de onlangs hervormde weddenschapsregels in Nederland. Maar het feit dat er lokaal niet geracet wordt, hoeft je niet tegen te houden om elders een promo code te gebruiken. Je kunt ZEturf hier bezoeken om meer te weten te komen indien nodig.

Joure: alternatief dicht bij huis
Nog leuker dan online wedden, is dat je zelf gaat naar één van de vele hippodromen of amateur racebanen te gaan die ons land rijk is. Je hoeft het niet eens ver te zoeken. In Joure – of De Jouwer zoals de Friesen het dorp zelf noemen – kun je nog je honger stillen naar spannende wedrennen met de paarden. Daar vind je aan de Harddraversweg een drafbaan. De Swipe Dei is alvast gepland op vrijdag 8 juli 2022 en de datum voor de “klokkendraverij” ter gelegenheid van de Jouster Merke staat op maandag 26 september gepland.

Duindigt van de lente tot midwinter
De meeste renbanen in Nederland kunnen bogen op een rijke geschiedenis en Duindigt vormt op die regel geen uitzondering. Hier kun je als liefhebber van de paardensport je hart ophalen met niet minder dan drie banen waarvan één een 1600 lange grasbaan is voor volbloeds. Jammer genoeg is nog niet bekend wanneer in 2022 de Grote Prijs der Lage Landen zal plaatsvinden, maar wellicht zal dit ergens in de loop van de maand juni vallen.

4.5 razend spannende kilometer
Voor de fans van de populaire drafsport is er PSV-Vooruit in Alkmaar. Het terrein werd geopend op Hemelvaartsdag in 1914, maar ook daarvoor was Alkmaar bekend voor de paardensport. Dé wedstrijd die je hier zeker niet mag missen is de 4,5 kilometer van Alkmaar. In 2019 was ze terug van weggeweest, en we hebben er goede hoop op dat ze in 2022 ook op het programma zal staan.

Een paardensprong verwijderd van Groningen
Het laatste adres dat we je kunnen aanraden, is eveneens dichtbij te vinden. Het gaat om het Drafcentrum Wolvega in het aldaar gelegen Victoriapark. Niet alleen de Nederlanders gaan hier graag naartoe, want de drafbaan wordt ook internationaal zeer gewaardeerd. Noemenswaard is hier het Kampioenschap Nederlandse Paarden dat meestal gereden wordt in oktober, evenals de Prijs der Giganten, een wedstrijd die recentelijk plaatsvond in november 2021. Deze drafbaan heeft trouwens de reputatie de mooiste te zijn van het ganse land.

Foto: Pexels

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurster scootmobiel gewond na ongeval met auto in Groningen

Hoe een autobatterij kiezen en vervangen

Binnenkort meer nieuwbouw Winsum in verkoop

error: Deze content is beveiligd!