Image default
FrieslandNieuws

Vrachtwagen rijd in op file A7 Joure: één dode

Joure – Bij een verkeersongeval op de A7 bij knooppunt Joure is vrijdagmiddag een nog onbekende persoon om het leven gekomen.


Rond 16:00 uur stond het verkeer vanuit de richting Sneek te wachten voor het knooppunt Joure. De persoon die is overleden heeft geremd voor het stilstaande verkeer. Een daar achter rijdende 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roelofarendsveen heeft de file vermoedelijk te laat opgemerkt. Hij botste tegen de personenauto, waarbij de personenauto deels onder de vrachtwagen terecht kwam. De personenauto en de cabine van de vrachtwagen vlogen daarbij in brand.

Eén dode, één gewonde

De vrachtwagenchauffeur wist zijn voertuig op tijd te verlaten. De inzittende van de personenauto is bij de aanrijding en de daaropvolgende brand om het leven gekomen. Naast deze twee voertuigen waren nog zes andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Een kleinere vrachtwagen is gekanteld en vijf personen auto’s liepen materiele schade op. Eén zwangere vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij en zijn opgevangen in een nabijgelegen hotel.

Identiteit

Het is nog niet duidelijk wie de overleden persoon is. De politie heeft op basis van het kenteken kunnen achterhalen wie de eigenaar van de auto is. Deze persoon is niet thuis aangetroffen. Het lijkt aannemelijk dat het de eigenaar van de auto is die om het leven is gekomen, maar nader onderzoek moet daar uitsluitsel over geven.

Onderzoek

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Vanwege hulpverlening, onderzoek naar de toedracht van het ongeval en het opruimen van de chaos is de A7 tussen Joure-West en knooppunt Joure in beide richtingen uren afgesloten geweest. Dat heeft rondom Joure voor flinke vertraging gezorgd. Rond 22 uur was de weg weer helemaal vrij.

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

error: Deze content is beveiligd!