Image default
Drenthe Friesland Groningen Nieuws

Vijftien woninginbraken opgelost in Noord Nederland

Noord Nederland – Het Woninginbrakenteam (WIT) van de politie in Fryslân kreeg tijdens één van de vele onderzoeken naar woninginbraken zicht op drie mogelijke verdachten.


Hierbij ging het om een 24-jarige vrouw uit Amsterdam, een 20-jarige man uit Gouda en een 21-jarige man uit Almere.

Nog voordat er tot een aanhouding overgegaan kon worden werd de 20-jarige man op heterdaad aangehouden bij een woninginbraak in Hattum.
Nadat het onderzoek in de regio Oost Nederland was afgerond is de 20-jarige verdachte overgedragen aan de rechercheurs van het WIT in Fryslân. In het verdere onderzoek zijn ook de 21- jarige man en de 24-jarige vrouw aangehouden. Het trio wordt verdacht van 15 woningeninbraken in Noord-Nederland, waaronder in, Jelsum, Beetgumermolen, Readtsjerk, Oudega (SM), Leek, Jonkersvaart, Grolloo en Zwinderen. Daarnaast kwam ook nog een inbraak aan het licht gepleegd in het Zeeuwse Goes.

In bewaring

De mannelijke verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voor 14 dagen in voorlopige hechtenis. De vrouwelijke verdachte is na verhoor weer heengezonden. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang.

Dit kan u ook interesseren:

Auto botst op boom in Elsloo

Zeilboot volledig verloren na uitslaande brand in Grou

Brandweer ingezet voor woningbrand in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!