Image default
Friesland Nieuws

Verwarde man zorgt voor slagveld in Ureterp

Een man uit Ureterp ging dinsdag rond het middaguur door het lint. De politie is met meerdere eenheden aan de Kruslings ter plaatse gekomen om de man te arresteren.


De man heeft bij de overburen een tuinbank door het voorruit gegooid, waarna hij het interieur van de benedenverdieping met een klauwhamer volledig heeft vernield.

Met de klauwhamer bedreigde hij de bewoonster met de dood, waarop ze de buurt is ingevlucht.
De auto van de betreffende buren is flink onder handen genomen.
Bij andere overburen zijn ook de ramen van de woning vernield, evenals de ruiten van hun auto die ook daar op de oprit stond.

Vervolgens liep de man de straat weer op. Diverse buurtgenoten hebben een poging ondernomen om de man tot bedaren te brengen. Dit slaagde echter niet. Hij achtervolgde de buurvrouw nog een stuk en sloopte verderop in de straat ook nog het achterruit van een auto die op een oprit stond.

De man vluchtte vervolgens terug zijn huis in. Vanuit een raam op de bovenverdieping gooide hij met verschillende spullen, waaronder halters en bloempotten, richting de politie en andere omstanders. De politie was inmiddels met veel eenheden terplekke. Ook bedreigde hij verbaal alles en iedereen.

Uiteindelijk is een groepje agenten onder dekking van een schilden de woning ingegaan en hebben de man na een worsteling overmeesterd. Ambulancepersoneel heeft de man onderzocht op fysieke verwondingen en vervolgens is hij aangehouden door de politie en is ingesloten. Daar zal nog een beoordeling plaatsvinden of er een hulpverleningstraject voor de dader opgestart kan worden.

Forensische Opsporing van de politie hebben de situatie in kaart gebracht. Verzekeringsexperts hebben inmiddels de schade aan de diverse woningen en auto’s opgenomen en ook zijn de eerste opruimwerkzaamheden begonnen. Ook is er een begin gemaakt met herstel, dan wel afdichting van de betreffende woningen. De bewoners van een van de woningen moeten tijdelijk voor ander onderdak zorgen.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!