Image default
Friesland Nieuws

Veroorzaker aanrijding na zoekactie aangehouden

Marsum – De politie heeft zondagavond een 24-jarige automobilist uit de gemeente Menaldumadeel aangehouden.

De man was na het veroorzaken van een aanrijding op de vlucht geslagen, maar kon na een zoekactie alsnog worden aangehouden.


Aanrijding

Agenten kregen aan het eind van de zondagmiddag een melding van een aanrijding op de N383 bij Marsum. Volgens getuigen zou de verdachte met hoge snelheid achterop een andere auto zijn gebotst, tegen de richting in over de rotonde zijn gereden en een verkeersbord hebben geramd. De bestuurder van de auto die van achteren werd aangereden is door ambulancepersoneel onderzocht, maar bleek niet gewond te zijn geraakt.

Zoekactie

Na de aanrijding is de veroorzaker lopend de weilanden in gevlucht. De politie is direct een zoekactie gestart. Daarbij is ook een politiehelikopter en een politiehond ingezet. Bovendien is via burgernet de hulp van het publiek ingeroepen. Dankzij goede samenwerking tussen bekenden van de verdachte, de politiehelikopter en de politie-eenheden op de grond kon de man later in de avond worden aangehouden. Hij had zich in de buurt van het ongeval verstopt. De man was gewond in zijn gezicht. De verdachte is na behandeling aan zijn verwondingen ingesloten voor verhoor.

Nader onderzoek

De verkeersongevallenanalysedienst heeft een onderzoek ingesteld op de plaats van de aanrijding. Daarom is de weg enige tijd afgesloten geweest. Bij de verdachte is een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of hij eventueel onder invloed van alcohol en/of medicijnen heeft gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto van de veroorzaker is voor onderzoek in beslag genomen.

Dit kan u ook interesseren:

Fietser gewond na aanrijding met auto op de Noordkade in Drachten

Bestuurder gaat boodschappen doen en vergeet handrem; auto rolt het water in

Lichaam vermiste Belgische jongen (4) gevonden in Zeeland

error: Deze content is beveiligd!