Image default
Nieuws

Veroordeling voor plofkraak Joure

JOURE – De rechtbank van Noord-Holland heeft maandag 18 januari een man veroordeelt in zijn aandeel in de plofkraak van de ING betaalautomaat op de Geert Knolweg in Joure.


Deze vond op 3 juni 2014 plaats. Er werden twee geldcassettes met zo’n 15.300 euro weggenomen. De man werd verdacht van in totaal vijf plofkraken en deelname aan een criminele organisatie, maar werd uiteindelijk veroordeeld voor slechts twee plofkraken. De man werd gepakt via een DNA-match. Tegen de man werd vijf jaar gevangenisstraf geëist, maar kreeg uiteindelijk 24 maanden opgelegd. Daarnaast moet hij schadevergoeding betalen. Voor de plofkraak in Joure gaat het om een bedrag van € 11.813,29. Ook moet hij de proceskosten betalen van de ING.

In de bewuste nacht werd omstreeks drie uur de ING pinautomaat opgeblazen door middel van gas in te brengen en te laten ontploffen. Bovendien werd er met een Toyota pick-up achteruit op de toegansdeur van het gebouwtje gereden om in de kluisruimte te komen. Daar wordt een zwarte tas met breekijzer gevonden. Agenten die in het politiebureau aan de overzijde waren, zagen drie personen bij de gehavende pinautomaat. Het drietal vluchtte in een gereedstaande tweede auto, waarop door de politie geschoten werd. Bij het wegrijden wordt de auto geramd door een politieauto, maar ze kunnen desondanks via de Scheen vluchten.

Een autoband wordt later aangetroffen op de Jetze Veldstraweg in Ouwsterhaule na een burgernetactie. De auto wordt bij de plaatselijke camping in een sloot teruggevonden. De auto is beschadigd en heeft kogelgaten. In de auto worden diverse zaken aangetroffen waaronder een bivakmuts. In de pick-up werd een flesje met gele, naar benzine ruikende vloeistof aangetroffen. Op de bivakmuts werden twee DNA-sporen ontdekt, waaronder het van de verdachte. Ook op het flesje werd zijn DNA gevonden. De verdachte kon geen verklaring geven voor de aanwezigheid van zijn DNA.

Foto’s Noordernieuws

03-06-2014 Plofkraak pinautomaat - Geert Knolweg Joure (2)-BorderMaker 03-06-2014 Plofkraak pinautomaat - Geert Knolweg Joure (6)-BorderMaker 03-06-2014 Plofkraak pinautomaat - Geert Knolweg Joure (22)-BorderMaker

Dit kan u ook interesseren:

Hoe houd ik mezelf anoniem op het internet?

Een eigen huis, nieuwe auto en vakantie in zicht: Wat moet je nu allemaal verzekeren?

Je huis verduurzamen in drie stappen

error: Deze content is beveiligd!