Image default
Nieuws

Verdachten van brandstichting in Hoogeveen voor de rechter

HOOGEVEEN – Deze week staan een drietal verdachten van brandstichting terecht bij de rechter.


Een 40-jarige verdachte uit Hoogeveen staat maandag 18 april voor de meervoudige strafkamer bij de rechtbank in Assen. De man wordt er van verdacht diverse branden (7 feiten) te hebben gesticht in Hoogeveen. Het gaat hier om het in brand steken van containers, een aanhangwagen, een schutting en een dixie. De verdachte wordt naast brandstichting met gevaar voor goederen ook brandstichting met gevaar voor leven ten laste gelegd (3 feiten). De branden konden namelijk overslaan naar de naastgelegen woningen, dit gebeurde bij een portiekflat en bij twee woonhuizen. De bewoners ondervonden veel materiele- en immateriële schade. De branden vonden plaats in de maanden mei en juli in 2015 en op 13 augustus 2014. De verdachte werd aangehouden op 31 augustus 2015 en zit sindsdien in voorlopige hechtenis.

Op dinsdag 19 april staan twee verdachten van 34-jaar en een 31-jaar uit Hoogeveen voor de rechter. De mannen worden onder andere verdacht van diefstal en brandstichting in vereniging met gevaar voor goederen. Op 23 oktober 2015 braken zij in bij de postduivenvereniging in Hoogeveen. Vervolgens stichtten zij brand om hun sporen uit te wissen. Het gebouw van de postduivenvereniging brandde volledig uit. Op 16 november 2015 werd er ingebroken bij de IJsbaanvereniging en hier werd een poging tot brandstichting ondernomen waardoor schade aan het gebouw ontstond. Ook deze verdachten bevinden zich in voorlopige hechtenis, sinds 24 november 2015.

De branden hebben voor veel gevoelens van onrust en onveiligheid gezorgd onder de inwoners van Hoogeveen. In het brandenonderzoek in Hoogeveen zijn meerdere verdachten aangehouden door de recherche. De hierboven genoemde verdachten handelden afzonderlijk van elkaar.

Foto Archief Noordernieuws

stockfoto

Dit kan u ook interesseren:

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

De voordelen van het dragen van compressiekousen

Boekhouding op orde voor jouw onderneming?

error: Deze content is beveiligd!