Image default
FrieslandNieuws

Veiligheidsmaatregelen politiebureau Drachten opgeheven

Drachten – Bij het politiebureau in Drachten zijn eerder deze week bedreigingen binnen gekomen.


De bedreigingen werden geuit door een inwoner van die plaats en hadden te maken met persoonlijke omstandigheden van de man. Politie en OM hebben vrijdagmiddag met de man gesproken. De veiligheidsmaatregelen bij het politiebureau in Drachten worden diezelfde middag opgeheven.

 

De man dreigde zijn afkeer te uiten via het politiebureau in Drachten. Vanwege de uitingen, in de vorm van pamfletten en een brief, is woensdag in Drachten besloten om veiligheidsmaatregelen te nemen. Zo werden bij het politiebureau betonblokken en camera’s geplaatst.

Donderdag en vrijdag zijn er nadere analyses gemaakt, is gekeken naar andere bekende informatie en is vrijdag ook met de man gesproken. Het gesprek met de man bevestigde dat de bedreiging niet zodanig was bedoeld als door de politie verondersteld. Daarop is besloten de maatregelen op te heffen.

Hoewel de maatregelen vrijdagmiddag worden opgeheven, kijken politie en het OM wel naar eventuele strafrechtelijke feiten die zijn gepleegd. Naar aanleiding van de uitkomsten van dat onderzoek wordt bepaald wat eventuele vervolgstappen zijn.

 

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!