Image default
Friesland Nieuws

Veel schade na grote brand in Ford dealer Leeuwarden

Leeuwarden – Na de grote brand van woensdagochtend bij Ford dealer Van der Horst in Leeuwarden, is bij daglicht de schade goed te zien. Tien tallen auto’s zijn in de brand verwoest.


De brand ontstond ‘s ochtends rond vier uur, al snel schaalde de brand groot op waarna blusvoertuigen uit de wijde omgeving moesten komen assisteren.
De brand heeft op de bovenste verdieping gewoed, vanwege de stalen constructie in de showroom was het voor de brandweer lieden te gevaarlijk naar binnen te gaan. Wel zijn ze er in geslaagd om in ieder geval een tiental auto’s naar buiten te rijden die hierdoor van de brand gespaard bleven.

De beneden verdieping heeft door de brand veel rook- en waterschade opgelopen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, de Technische Recherche doet hier onderzoek naar. Door de inzet van de brandweer is enkel de showroom door de brand gegrepen, de garage hier achter is bespaard gebleven.

Rond 08:00 uur kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven, het nablussen heeft daarna nog enkele uren gekost. Dit kwam mede door de staalconstructie en isolatiemateriaal.

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurder botst op container op industrieterrein in Drachten

Advertentiebeperkingen op de Nederlandse televisie met betrekking tot online casino’s

Fietser ernstig gewond door aanrijding met automobilist bij de Hoeve

error: Deze content is beveiligd!