Image default
Friesland Groningen Nieuws

Veel overtredingen tijdens project “A7

Friesland-Vandaag  heeft de politie op verschillende plaatsen op de A7 tussen Groningen en Sneek gecontroleerd.


Hierbij is in totaal 95x proces-verbaal opgemaakt. Er werd 58 keer bekeurd voor “30+ snelheidsovertredingen”. Er werden 8 rijbewijzen ingevorderd. Deze invorderingen vonden allen plaats rondom het knooppunt Joure, in het 70 km/u gedeelte vlak voor het knooppunt waarbij de hoogst gemeten 138 km/u bedroeg, en het klaverblad Heerenveen, in het 100 km/u gedeelte i.v.m. in-/uitvoegstroken aldaar, waarbij de hoogst gemeten snelheid185 km/u bedroeg.

Er werd 23 keer bekeurd voor het vasthouden mobiele telefoon.

Daarnaast werd er o.a. bekeurd voor het negeren van het inhaalverbod vrachtwagen, kleven, onnodig links rijden, (structureel) geen richting aangeven, onjuiste losbreekreminrichring aanhangwagen en gordeldraagplicht. Een op papier uitgevoerde personenauto werd in beslag genomen aangezien deze nog steeds in Nederland reed.

Gedurende het komende half jaar gaat de politie extra controleren op de A7. Dat gebeurt met opvallende en onopvallende auto’s en motoren, videosurveillanceauto’s, laserguns en mobiele radarapparatuur. De politie let met name op bestuurders die zich laten afleiden achter het stuur, door bijvoorbeeld de mobiele telefoon. Ook andere onveilige gedragingen hebben onze aandacht, zoals het (fors) overschrijden van de snelheidslimiet, asociaal rijgedrag, het overtreden van het inhaalverbod door vrachtwagens en rijden onder invloed van alcohol.

Dit kan u ook interesseren:

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Boeren zorgen met ‘wilde acties’ voor chaos op snelwegen

Fietser raakt gewond na aanrijding met auto in Groningen

error: Deze content is beveiligd!