Image default
Friesland Nieuws

Twee mannen aangehouden voor bezit vuurwapen in Leeuwarden

Leeuwarden – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 23-jarige inwoner van Gouda en een 38-jarige inwoner van Leeuwarden. Het duo wordt verdacht van verboden wapen- en drugsbezit.


Café afgesloten

In de binnenstad van Leeuwarden hangen toezichtcamera’s van de gemeente. Via één van deze camera’s werd gezien dat een man op de Weaze mogelijk een vuurwapen bij zich droeg. Alle reden om direct de politie te alarmeren. De man was samen met nog iemand uit een auto gestapt en een café binnen gegaan. Meerdere agenten gingen naar de Weaze en sloten het café af. Alle bezoekers werden één voor één het café uitgehaald en vervolgens gefouilleerd. De twee mannen, die op de camerabeelden waren te zien, werden aangehouden. Tijdens de fouillering werd geen vuurwapen gevonden. Later tijdens een zoektocht in het betreffende pand werd wel een wapen gevonden.

Inbraakmelding

Tijdens de zoekactie in het pand kregen agenten een melding dat elders in de stad in een woning werd ingebroken. Dit bleek te gaan om de woning van de 38-jarige verdachte. Ook hier was de politie snel en het bleek te gaan om poging tot inbraak. Vermoedelijk om bewijsmateriaal weg te maken. In de woning vonden agenten vervolgens een hoeveelheid drugs en een patroonhouder van een vuurwapen. Dit alles werd in beslag genomen.

Ingesloten voor nader onderzoek

Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. Het vuurwapen en de andere in beslag genomen goederen worden door forensische opsporing nader onderzocht.

Dit kan u ook interesseren:

Auto flink beschadigd bij botsing in Boijl

Keukenbrand geblust door brandweer

Dak verwoest van woonboerderij in Oosternijkerk (video)

error: Deze content is beveiligd!