Image default
Friesland Nieuws

Twee autobranden in één avond Leeuwarden

Leeuwarden – Op de nacht van zaterdag 13 en zondag 14 mei kreeg de brandweer en politie twee meldingen van voertuigbranden binnen in korte tijd.


De eerste melding kwam binnen rond 3 uur s’nachts op de Uilenburgstate, waar een voertuig op de parkeerplaats van een woning in brand vloog. De brandweer heeft door het snelle handelen kunnen voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar de overige voertuigen die vlak naast het voertuig geparkeerd stonden. Buurtbewoners waren van de vorige melding op zaterdag 8 mei behoorlijk geschrokken, toen er net als deze melding een voertuig in brand vloog.

De politie en brandweer kreeg rond 03:20 de tweede melding binnen op de Amelandshof. Daar stond een auto geparkeerd, die op nog onduidelijke redenen in brand vloog. De gehele voorzijde van het voertuig is door de brand uitgebrand. De brandweer had de brand snel onder controle, waardoor uitbreiding van de brand werd voorkomen.

bij beide incidenten gaat de politie uit van brandstichting, en roept mensen die misschien iets hebben gezien van de incidenten contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Dit kan u ook interesseren:

Motoragent gewond bij ongeval in Oosterwolde

Vrachtwagenchauffeur onder invloed wil rijden maar wordt tegengehouden door collega’s

McDonalds in Joure korte tijd ontruimd na gaslucht

error: Deze content is beveiligd!