Image default
FrieslandNieuws

Trio uit Den Haag aangehouden voor overval op coffeeshop Wolvega

Wolvega Den Haag – De politie heeft in het onderzoek naar de op zaterdagavond 16 januari van dit jaar gepleegde overval op een coffeeshop aan de Heerenveenseweg vier verdachten aangehouden.


Het gaat om een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en drie Hagenaren van 50, 29 en 22 jaar oud. Het trio werd dinsdag 18 oktober in Den Haag aangehouden. De 41-jarige en 22-jarige verdachte werden al eerder aangehouden nadat zij betrokken waren geweest bij een op zaterdagavond 2 april 2016 gepleegde overval op een tankstation aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen. Daar gingen drie overvallers er in een auto vandoor maar konden op de A28 tussen Zwolle en Harderwijk aangehouden worden. Zij waren toen in gezelschap van een 52-jarige Hagenaar.

De 22-jarige werd na onderzoek naar de overval in Heerenveen door de Rechtbank in vrijheid gesteld. Op dinsdag 18 oktober kon hij opnieuw aangehouden worden maar nu als verdachte van de overval in Wolvega. Tijdens deze aanhouding werd hij in zijn voet geschoten. Dat gebeurde op het Erasmusplein in Den Haag toen hij er vandoor wilde gaan met zijn auto. De Haagse politie ging naar zijn woning om hem voor de politie in Noord-Nederland aan te houden. Hij wist echter via het balkon van zijn woning de benen te nemen en probeerde met zijn auto te vluchten. Daar werd hij in zijn voet geschoten. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie Noord-Nederland gaat verder met het onderzoek.

Dit kan u ook interesseren:

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Brommerrijder ernstig gewond na botsing met auto in Ureterp

error: Deze content is beveiligd!