Image default
GroningenNieuws

13 meisjes onwel tijdens feestavond in de Kruisweg Marum

MARUM – In een uitgaansgelegenheid in Groningen zijn vrijdagnacht op zaterdagmorgen omstreeks 00:10 uur meerdere mensen onwel geraakt.


Een 800 tal tieners was vrijdagavond aanwezig in de uitgaansgelegenheid de Kruisweg in Marum. Door onbekende redenen werden, kort na sluiting, plotseling meerdere feestgangers onwel. Voor de aanwezige EHBO’ster werd het te druk, waarna een ambulance werd ingeschakeld.

Naast een ambulance werd ook de brandweer van Marum ingeschakeld. Het pand moest volledig ontruimd worden waarbij nogmaals een aantal jongeren onwel werden. Er werd vervolgens opgeschaald in de hulpverlening. Naast een officier van de brandweer kwam een adviseur omtrent gevaarlijk stoffen ter plaatse.  Voor de gewonden werden een vijftal ambulance eenheden ingeschakeld.

De brandweer heeft vervolgens onderzoek verricht in het pand, hierbij werd enkel een ligt verhoogde concentratie CO2 waargenomen. Volgens de brandweer was de hoogte van de meting genoeg om onwel te raken, maar gezien de verschijnselen van de slachtoffers, was dit niet de oorzaak van de onwelwordingen.

In totaal zijn 13 meisjes nagekeken door het ambulancepersoneel, een vijftal zijn per ambulance overgebracht naar ziekenhuizen in Drachten en Groningen. Later heeft nog een zesde meisje zich in het ziekenhuis gemeld.

De politie heeft van de locatie een plaats delict gemaakt. Daarbij worden alle scenario’s opengehouden. De club is eerder in aanraking gekomen met klanten die GHB in drankjes stopten. Bloedonderzoek bij alle betrokkene zal uitwijzen of dat ook nu het geval is.

Fotograaf: Noordernieuws

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

Ongeval op N367 bij Blijham

error: Deze content is beveiligd!