Image default
Friesland Nieuws

Stormschades vloeien over het Noorden

Noord – Nederland – De harde wind die over het Noorden raast heeft in verschillende plaatsen al voor overlast gezorgd. Toch echt grote schades heeft het echter nog niet geleid.


Op de Suupmarkt in Dokkum kwam een boom even voor vier uur dwars te liggen over de straat toen deze om waaide. Door de valpartij sneuvelde één van de ruiten van de getroffen woning. Door de Dokkummer brandweerlieden is de boom is stukken gezaagd.

“Ik hie it der foarige wike noch mei myn man oer, de beam foarhûs wurdt ek gau minder.” -Bewoonster tegen 112 Dokkum

Aan het einde van de middag kwamen er nog enkele meldingen vanaf Vlieland en vanuit Joure en Leeuwarden.

In Bolsward moest de brandweer in actie komen voor een stapel dakisolatie wat om was gevallen en op straat terecht kwam. De blusploeg van Bolsward had de stapel snel weer recht staan waarna zij retour konden.

Drachten

In Drachten kon de brandweer rond kwart over zeven takken van een boom langs De Tijen kunnen verwijderen. Door de harde wind ging de boom hard heen en weer. Een bewoner die de zaak niet vertrouwde heeft eerst snel zijn auto onder de boom weggehaald en vervolgens de brandweer van Drachten gealarmeerd.

De scheuren werden door de hevige wind steeds groter. Hierop heeft de brandweer besloten om diverse takken te verwijderen.

Vlieland

Een boom was hier gevallen om het huis van Tineke Schokker, waarnemend burgemeester van Vlieland. De brandweer had de boom rap van de woning verwijderd waarna zij weer terug konden naar hun post.

Houd ons in de gaten voor updates van dit bericht.

Dit kan u ook interesseren:

Omstanders bevrijden kind dat vast zit met voet in spaken van fiets

Brand bij werkzaamheden in stadhuis Leeuwarden

Politie zoekt verdachten woningoverval Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!