Image default
Friesland Nieuws

Stormschade meldingen Friesland

Friesland – Op diverse plaatsen in de provincie moesten  hulpdiensten in actie komen om omgewaaide bomen, gekantelde aanhangwagens en dakplaten op te ruimen.


Heerenveen – Op de Mars zijn platen van het dak gewaaid en op de A7 gewaaid.  Brandweer heeft de boel opgeruimd. De A7 is korte tijd afgesloten geweest.

Koarnjum – Brandweer van Stiens werd gealarmeerd voor een boom op een woning aan de Skredyk. De brandweer heeft de boel opgeruimd.

Witmarsum – Op de afrit van de A7 is een aanhanger geschaard. Geen gewonden, berger heeft de aanhangwagen meegenomen.

Tijnje – Boom op weg gevallen, gemeente heeft de boel opgeruimd.

Drachten – Op de Hanebalken werd de brandweer gealarmeerd voor een boom die dreigde om te vallen op een woning. Brandweer heeft de boom omgezaagd.

Gorredijk – Op de Trimbeets is een boom op een auto beland. Brandweer heeft de boom opgeruimd.

Katlijk – Brandweer van Heerenveen werd gealarmeerd voor een boom die was gespleten en dreigde om te vallen. De brandweer heeft met behulp van de hoogwerker het gespleten stuk verwijderd.

Leeuwarden –  Door de harde wind zijn een aantal bomen uit de grond getrokken, of afgebroken. De brandweer moest paar keer in actie komen voor bomen die tegen een woning was terecht gekomen en stormschade aan daken. Een open gewaaide deur heeft de brandweer met behulp van een ladder weer dichtgedaan.

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw belandt met auto op de kop in heg na ongeval bij Waskemeer

Twee voertuigen botsen op kruising in Drachten

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

error: Deze content is beveiligd!