Image default
FrieslandNieuws

Speeltoestel uitgebrand op schoolplein Bolsward (update )

Bolsward – Naar aanleiding van een brand op dinsdagavond van een speeltoestel op een schoolplein aan De Brink heeft de politie contact gehad met vijf jongens van 13 en 14 jaar oud uit Bolsward.


Deze jongens komen vandaag samen met hun ouders aan het politiebureau om een verklaring af te leggen over wat er precies is gebeurd. De politie werd dinsdag rond 19:45 uur samen met de brandweer gestuurd naar De Brink. Op het schoolplein aldaar zou een plastic speeltoestel in de brand staan. Door de hitte van het vuur sprongen meerdere ruiten van de school. Door de brandweer werd deze brand geblust.

Door de agenten werd een onderzoek ingesteld en kregen van getuigen de naam door van een jongen die op het schoolplein was gezien. Hierop hebben de agenten contact gezocht met deze jongen en zijn ouders. Uit het gesprek wat daarop volgde werd duidelijk dat hij meer kon vertellen over het ontstaan van deze brand en wie er bij hem waren op dat moment.
Met de ouders van deze jongens is contact geweest en alle jongens zijn samen met hun ouders uitgenodigd om in de loop van woensdag aan het politiebureau hun verklaring af te geven over hun mogelijke betrokkenheid bij deze brand.

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!