Image default
Friesland Nieuws

Snelkraak bij Boekema in Ureterp

URETERP – Zondagochtend, tussen 2 en 3 uur, heeft bij Boekema Trading aan de Weibuorren in Ureterp, een snelkraak plaatsgevonden.


De daders zijn vermoedelijk via de parkeerplaats van de appartementen aan de Skoalleane gekomen. Ze moesten daarbij door een droge sloot. Getuigen hebben daar tegen die tijd mensen met buitenlands accent horen praten. Volgens getuigen waren het minimaal 3 mensen.
Ook is er door getuigen rond die tijd een grijze Renault Scenic (model 2000/2003) voor het pand aan de Weibuorren gezien.
Via het inbraakalarm waren zowel de eigenaar als de politie gealarmeerd. De politie was zeer snel terplaatse. Op dat moment vluchtten de daders door de sloot terug naar de parkeerplaats aan de Skoalleane.

De buit bestaat uit een kluis waarin RDW papieren en reservesleutels zitten. Er was geen geld aanwezig in de kluis.

Zondagochtend heeft de politie technisch onderzoek gedaan in en om het pand, en is er een buurtonderzoek uitgevoerd. Er is ondermeer een koevoet voor onderzoek meegenomen.
Getuigen die in de nacht van zaterdag op zondag iets hebben gezien, of in de dagen voorafgaand aan de kraak, worden verzocht met de politie te bellen: 0900-8844

 

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!