Image default
FrieslandNieuws

Vrouw gered uit woning bij woningbrand Groningerstraatweg Leeuwarden

LEEUWARDEN – Op vrijdag avond rond 12 uur kreeg de brandweer de melding van een brand op de Groningerstraatweg in Leeuwarden.


De melding begon als zijne brandgerucht, maar werd al gauw opgeschaald naar woningbrand. Eenmaal ter plaatse vertelden de buren ons dat de brandalarm van de buurvrouw af was gegaan, en dat ze hadden geprobeerd de buurvrouw wakker te maken, maar dit lukte niet. De buren hadden meteen gemeld dat er aan de achterzijde van de woning een hele sterke brandgeur te ruiken was.

De brandweer heeft de voordeur moeten forceren om in de woning te kunnen, waarna al gauw rook uit de woning kwam zetten.
Omdat de bewoonster nog aanwezig was in de woning heeft de brandweer meteen de bewoonster uit de woning getild. Op dat moment was de vrouw nog buiten bewustzijn. Pas later werd de vrouw wakker, waarna het ambulancepersoneel het over nam, en de vrouw op eigen kracht naar de ambulance kon worden gebracht.

De vrouw is in de ambulance gestabiliseerd, en is voor controle meegenomen naar het MCL. Volgens omstaanders is de brand ontstaan door een pan op het vuur die vergeten was, en zo de kans kreeg om zich te verspreiden. Bij de brand zijn er een aantal huisdieren door de dierenambulance nagekeken, en meegenomen.

Dit kan u ook interesseren:

Alerte buurtbewoners weten erger te voorkomen bij brand in Drachten

Auto belandt in het water langs N910 bij Triemen

Man maakt veel schade met gestolen trekker en botst tegen woning in Drachten

error: Deze content is beveiligd!