Image default
Nieuws

Ravage na explosie in flatgebouw in Drachten

DRACHTEN – Een enorme explosie, veroorzaakt door vermoedelijk een gasontploffing, heeft zondag even voor 22.00 uur op de eerste verdieping een flatgebouw aan de Nachtegaalstraat in Drachten compleet verwoest.


Door de explosie, welke gepaard ging met een enorme knal, ontstond er verder brand. Verder raakte de voor- en achterzijde van het pand zwaar beschadigd en is er sprake van instortingsgevaar. Meerdere appartementen raakte zwaar beschadigd.

Man loopt brandwonden op
Er is bij de explosie één man gewond geraakt. Deze is met brandwonden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel meerdere ambulances als de brandweer van Drachten zijn met spoed ter plaatse gekomen om eerste hulp te verlenen. De explosie zorgde voor een enorme ravage in de omgeving.

De politie is omstreeks 22.00 uur ter plaatse gekomen om de flat te ontruimen en de omgeving af te zetten. Op een zeker moment is zelfs een deel van de Kaden afgezet. Vele brandende dozen (waarin mogelijk vuurwerk zou gelegen) op straat bemoeilijkten aanvankelijk het werk van de hulpdiensten. Na een kwartier (22.15 uur) waren de losse brandjes op straat geblust door de brandweer.

Ravage, ook buiten de flat
Naast het flatgebouw liepen ook diverse auto’s tegenover de flat schade op door onder andere rondvliegende brokstukken. Ook bezittingen van de flatbewoners werden naar buiten geslingerd. Autoruiten vlogen er bijvoorbeeld uit.

Bewoners elders opgevangen
Voor de bewoners van de flat wordt opvang geregeld zodat deze mensen elders kunnen overnachten deze nacht. Zij hebben zich verzameld in de Toog aan de Noordkade in Drachten om te kijken waar ze kunnen gaan overnachten. Het gebouw wordt verder door deskundigen geïnspecteerd omdat er mogelijk nog sprake kan zijn van instortingsgevaar.

Foto’s Noordernieuws en Chris Roelsma

IMG_4520-BorderMaker IMG_4528-BorderMaker IMG_4531-BorderMaker IMG_4533-BorderMaker IMG_4535-BorderMaker IMG_4538-BorderMaker IMG_4552-BorderMaker IMG_4558-BorderMaker IMG_4561-BorderMaker IMG_4566-BorderMaker IMG_4569-BorderMaker IMG_4574-BorderMaker IMG_4575-BorderMaker IMG_4585-BorderMaker IMG_4597-BorderMaker

IMG_2269 IMG_2290 IMG_2298 IMG_2315 IMG_2328 IMG_2330

Dit kan u ook interesseren:

Extra geld voor isolatie via Friese Plusregeling

Hoe hebben websites met online gokkasten zich de laatste jaren ontwikkeld?

Een ongeluk met een bestelbusje zit in een klein hoekje

error: Deze content is beveiligd!