Image default
Nieuws

Politie zoekt getuigen van overval op vrachtwagenchauffeur.

DOKKUM- De politie is op zoek naar getuigen van een op woensdagmorgen gepleegde overval op een 40-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur.


De bestuurder had zijn gele MAN vrachtwagen geparkeerd op de Walddyk ter hoogte van de Lidl met de neus in westelijke richting. Hij overnachtte in de cabine.

Omstreeks 05.00 uur werd hij wakker omdat de vrachtauto heen en weer schudde. Doordat de cabine verduisterd was wist de man niet wat er aan de hand was. Toen hij het bijrijders portier opende werd hij direct vastgegrepen door een onbekende man en bedreigd met een mes. Hij gaf onder bedreiging zijn portemonnee met inhoud en een mobiele telefoon af. Hierna reed de dader weg in een rode personenauto in de richting van de rondweg.

Tijdens onderzoek is gebleken dat de dader vermoedelijk met zijn auto tegen de voorzijde van de vrachtauto is gereden. Hierdoor ontstond lichte schade aan de bumper van de vrachtauto.

Buurtonderzoek heeft geen nieuwe informatie opgeleverd. Volgens het slachtoffer was de dader een grote forse man met een licht getinte huidskleur en ongeveer 1.90 lang. Hij droeg donkere kleding zonder merk en/of opschrift en had een capuchon op.

De politie is op zoek naar getuigen waarmee ze nog niet gesproken heeft en die kort voor, tijdens en/of na de overval iets bijzonders hebben gezien. Belt u dan met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Logo-Politie5552

Dit kan u ook interesseren:

Extra geld voor isolatie via Friese Plusregeling

Hoe hebben websites met online gokkasten zich de laatste jaren ontwikkeld?

Een ongeluk met een bestelbusje zit in een klein hoekje

error: Deze content is beveiligd!