Image default
Nieuws

Politie zoekt getuigen van een straatroof A-brug

GRONINGEN- Op zaterdagochtend 10 april jl. omstreeks 06:25 uur werd er een 53-jarige inwoner uit Groningen ernstig mishandeld en beroofd van zijn tas op de A-brug.


De man was eerder die avond met vrienden in café De Rits aan de Pottebakkersrijge. Daar was hij in contact gekomen met een andere man die ook in het café aanwezig was. Tussen 02:00 en 02:30 uur was de Groninger genoodzaakt geld te pinnen bij de pinautomaat aan de Westerkade en de andere man vergezelde hem hierbij. Hierna gingen ze terug naar het café. Iets na 06.00 uur verliet De Groninger alleen het café en liep naar huis. Toen hij de A-brug net was overgelopen werd hij van achteren aangevallen. Zijn tas met daarin onder andere zijn portemonnee werden hierbij meegenomen en de verdachte rende weg richting de Lage der A. Het slachtoffer is toen hard hollend achter de verdachte aan gerend en op de Lage der A kreeg het slachtoffer meerdere klappen van de verdachte. Hierop kwam het slachtoffer ten val. Toen hij op de grond lag trapte de verdachte hem nog meerdere keren tegen zijn lichaam. De verdachte rende hierop weg in de richting van de Reitemakersrijge. Door deze mishandeling liep de Groninger onder andere schouderletsel op en moest zich hiervoor laten behandelen in het ziekenhuis.

Verdachte man uit café

Het slachtoffer herkende tijdens de mishandeling de verdachte. Hij zag dat dit de man was waarmee hij in contact was gekomen in het café welke hij net had verlaten. Het gaat om een blanke man met blond haar van ongeveer 45 jaar oud en rond de 185 cm lang. Verder had hij een ongeschoren gezicht van een paar dagen. Hij droeg op dat moment een spijkerbroek en een trui met meerdere gekleurde banen erop en een zwarte nylon jas.

Getuigen gezocht

Naar aanleiding van deze straatroof heeft de politie een onderzoek ingesteld en komt graag in contact met mensen die rond de genoemde tijdstippen bij de pinautomaat of op de A-brug of Lage der A iets bijzonders gezien of gehoord hebben. Getuigen worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Stock_politie logo 5

Fotograaf: null

Dit kan u ook interesseren:

Online casino Nederland en gokverslavingen in Noord-Nederland

De evolutie van de kansspelwereld: waar staan we nu?

Kledingzaak beginnen met deze tips

error: Deze content is beveiligd!