Image default
FrieslandNieuws

Politie schiet agressieve hond dood

Leeuwarden – De politie heeft maandag een losgebroken hond gedood, nadat deze diverse passanten en een medewerker van de dierenambulance had aangevallen.


De beesten waren losgebroken uit een terrein aan de James Wattstraat in Leeuwarden. De politie kreeg een melding van drie loslopende honden op een industrieterrein. Één van de beesten had toen al een passant aangevallen. Het lukte agenten om twee van de drie beesten te vangen, maar de derde was spoorloos. Uit het niets kwam het derde beest toen tevoorschijn en viel de reeds aangelijnde honden en de medewerker van de dierenambulance aan.

Pepperspray

Meerdere pogingen om de honden los te krijgen met pepperspray en een waarschuwingsschot hadden geen effect. Toen het beest toch los kwam rende het achter een fietser aan, die zich in veiligheid wist te brengen. Toen de hond vervolgens op de agenten af kwam rennen werd het neergeschoten met een dienstwapen.

De eigenaar van de honden meldde zich later en gaf aan het incident te betreuren. Vanwege hondenbeten is de medewerker van de dierenambulance met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De eigenaar van de honden wordt aansprakelijk gesteld voor de aangebrachte schade en letsel.

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

error: Deze content is beveiligd!