Image default
Nieuws

Politie pakt 26-jarige inbreker op

LEEUWARDEN – Zaterdagmorgen omstreeks 11.15 uur kregen agenten de melding dat er mogelijk een heterdaad inbraak plaatsvond op de Eikenstraat te Leeuwarden.


Ter plaatse gekomen zagen de agenten dat er in de kunststof kozijnen diverse afdrukken (‘moeten’) in de kozijnen van het perceel zaten. Andere collega’s gingen ondertussen naar de melder, deze had zicht op de woning ten tijde van de inbraak. Deze melder kon een zeer goed signalement opgeven. Tijdens het aanrijden van de politie naar de mogelijke heterdaad inbraak hadden ze echter een persoon gezien welke volledig aan het signalement voldeed.

Na een korte zoekslag werd deze verdachte, een 26-jarige inwoner van Leeuwarden, aangehouden op de Pasteurweg te Leeuwarden ter zake poging inbraak woning. In de afvalbak naast het bankje waar hij zat werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen en zullen worden ‘bemonsterd’ door de collega’s van de Forensische Opsporing.

Bent u ook getuige geweest van deze inbraak en bent u nog niet gehoord door de politie, dan wordt u verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem onder vermelding van het zaaknummer 2016036580.

Foto Noordernieuws

stock
stock

Dit kan u ook interesseren:

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

De voordelen van het dragen van compressiekousen

error: Deze content is beveiligd!