Image default
GroningenNieuws

Politie onderzoekt schietincident in Groningen

Groningen – De politie stelt een onderzoek in naar een schietincident aan de Antaresstraat in Groningen.


Vrijdagmiddag 4 november omstreeks 16 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er in die omgeving schoten zouden zijn gehoord. Meerdere agenten zijn naar de Antaresstraat gegaan. Tactisch rechercheurs hebben zich gefocust op het bevragen van getuigen. Op basis van getuigenverklaringen is één persoon aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het incident. Het gaat om een 32-jarige man uit Groningen.

Diverse sporen

Technisch rechercheurs hebben diverse sporen vastgelegd. Bij dat onderzoek is een huls op straat aangetroffen. Deze is meegenomen voor nader onderzoek. Een speurhond heeft de omgeving doorzocht om meer zicht te krijgen op de vluchtroute van een mogelijk tweede betrokken persoon.

Hennepkwekerij

In een woning aan de Antaresstraat is een hennepkwekerij aangetroffen. De politie onderzoek of er een verband is tussen het schietincident en de hennepkwekerij.

Scooter

Na het schietincident zou een persoon op een Peugeot scooter zijn weggereden. De eigenaar van die scooter is de aangehouden verdachte. De politie zoekt nog naar de scooter en de bestuurder. Het is nog onduidelijk wat de rol van beide mannen bij het schietincident is.

Update zondag 6 november

De 32-jarige man die vrijdagmiddag werd aangehouden in verband met het schietincident aan de Antaresstraat is zaterdagmiddag vrij gelaten. Op basis van aanvullende getuigenverklaringen en het verhoor met de verdachte is de conclusie getrokken dat de man niet langer als verdachte kan worden aangemerkt. Waarschijnlijk stond de man met zijn scooter voor de woning aan de Antaresstraat waar het schietincident plaatsvond. Bij het incident is niemand gewond geraakt. De vermoedelijke schutter heeft vervolgens de scooter van de 32-jarige man gepakt en is er daarop vandoor gegaan. De scooter werd later teruggevonden aan de Beukenlaan. De onbekende man is nog niet getraceerd. Het onderzoek wordt voortgezet. De 32-jarige heeft zijn scooter teruggekregen.

Heeft u nog aanvullende informatie die de politie mogelijk kan helpen in het onderzoek en dit nog niet met de politie gedeeld? Doe dit dan alsnog. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Als u uw informatie liever anoniem deelt, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Dit kan u ook interesseren:

Opnieuw rijdt bakwagen zich vast onder viaduct Pop Dijkemaweg in Groningen

Gewonde na ongeval op A7 bij Scharmer

Spoor van ravage na eenzijdig ongeval in Midwolda

error: Deze content is beveiligd!