Image default
DrentheNieuws

Politie neemt schilderijen en auto’s in beslag bij hennepactie

Alteveer – De politie heeft na een onderzoek naar een hennepkwekerij aan de Albert van Daatselaarstraat beslag gelegd op 80 schilderijen, enkele duizenden euro’s, een vuurwapen, twee auto’s en bankrekeningen.


Bij de inval werd een hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer vijfhonderd planten en een stekkenkwekerij. In de woning trof de politie twee verdachten aan, maar zij zijn niet aangehouden. Zij worden op een later moment verhoord. In verband met dit onderzoek is er ook nog gezocht op een adres aan de Vlotlaan in Monster. Daar zijn vier auto’s in beslag genomen en is er ook beslag op bankrekeningen gelegd.

Politie en het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland pakken hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand- en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen de eigendommen in beslag worden genomen.

Dit kan u ook interesseren:

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

Twee fietsers in botsing in Assen; één gewonde

Auto brandt volledig uit in Havelterberg

error: Deze content is beveiligd!