Image default
Friesland Nieuws

[Video] Auto rijdt in op agent na achtervolging; politie lost schoten

Sint Nicolaasga/Heerenveen – De politie heeft vrijdag op zaterdagavond een man en een vrouw aangehouden na een wilde achtervolging.


Het tweetal, rijdend in een Brits geregistreerd voertuig, negeerde bij Sint Nicolaasga een stopteken van de politie. Een wilde achtervolging volgde, waarbij meerdere politievoertuigen beschadigd zijn geraakt omdat de verdachten de politieauto’s ramden tijdens de achtervolging.

Een 26 jarige man en een 20 jarige vrouw zonder vaste woon en verblijfplaats zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. De politie heeft een onderzoek gestart.

Toen de politie een stopteken gaf bij Sint Nicolaasga reden de twee hard weg. Waarom het tweetal vluchtte voor de politie is nog niet bekend.

Zover bekend raakte er niemand gewond. Wel moest een agent nog voor zijn leven springen nadat de verdachte op hem inreed. De politieman had de verdachten klem gereden, maar ze probeerden toch nog te vluchten.

Een op straat staande agent heeft later op de rijdende auto geschoten. Daarbij werd niemand geraakt. Even later werd de auto toch gestopt nadat een agent het voertuig van de verdachten beukte. De politie heeft een onderzoek gestart.

Zo’n vijftien politie-eenheden zijn ingezet bij de achtervolging. Meerdere voertuigen van de politie raakten beschadigd. Ook het voertuig van de verdachten kwam niet ongeschonden uit de achtervolging.

De man bleek later 580ugl alcohol in zijn bloed te hebben. Dat is meer dan het dubbele van de toegestane hoeveelheid.

http://www.dumpert.nl/mediabase/7013607/b9d9f560/ondertussen_in_heerenveen.html

Dit kan u ook interesseren:

Vrouw botst met auto tegen boom in Hurdegaryp

Auto botst tegen boom bij Boijl

Brandweer ingezet voor autobrand in Hurdegaryp

error: Deze content is beveiligd!