Image default
FrieslandNieuws

Politie achtervolging vanuit Overijssel eindigt in Leeuwarden

Leeuwarden – Op zondag 26 februari kregen agenten van Heerenveen de melding dat de landelijke eenheid achter een personenauto zat welke niet wilde stoppen, ondanks meerdere stoptekens.


De politie in Heerenveen zag de auto vervolgens rijden ter hoogte van Wolvega op de A32 in de richting van Leeuwarden. Om geen onnodige gevaarlijke situaties te veroorzaken bleven de agenten op afstand rijden van de auto. Met een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur werd de achtervolging op afstand doorgezet.

Uiteindelijk botste de bestuurder op de Marowijnstraat te Leeuwarden tegen een muur. De bestuurder probeerde nog te vluchten, maar dat was maar van korte duur en de verdachte, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, werd aangehouden. De personenauto werd in beslag genomen en de bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De overtredingen waar proces verbaal zal worden opgemaakt, is het diverse keren negeren van stoptekens, het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur, rijden zonder rijbewijs, 2 keer rechts inhalen op de snelweg.

Omdat de bestuurder mogelijk onder invloed van drugs was, ik bij hem een bloedproef afgenomen. In de auto zat ook nog een vrouwelijke passagier, zij is voor onderzoek meegegaan naar het MCL. De verdachte is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

error: Deze content is beveiligd!