Image default
Friesland Nieuws

Pizzabezorger overvallen in Leeuwarden

Leeuwarden – De politie doet onderzoek naar de beroving van een 21-jarige pizzabezorger dat zondagavond heeft plaatsgevonden.


De koerier wilde een bestelling afleveren bij de voormalige kazerne aan de Amelandsdwinger in Leeuwarden. Hij werd daar opgewacht door twee onbekende mannen die zich buiten het gebouw bevonden waar de bestelling afgeleverd zou moeten worden. Volgens de mannen was de bestelling door hen gedaan. Zij bedreigden de koerier en wisten zo met het wisselgeld en de bestelling er vandoor te gaan. De koerier raakte hier niet bij gewond.

De eerste man was rond de veertig jaar oud, had een blanke huidskleur en droeg een trainings- of joggingsbroek, een donker vest en een donkere pet. Hij was ongeveer 1.85 meter lang. De tweede man was rond de vijftig jaar oud, had ook een blanke huidskleur en droeg een donkere jas. Hij was langer dan de eerste man.

De politie zoekt naar getuigen in deze zaak, of mensen die mogelijk meer informatie hebben. Berovingen als deze hebben een grote impact op slachtoffers en omstanders. De bestrijding van straatroven heeft dan ook hoge prioriteit bij de politie.

Zo heeft de politie maandag 7 november een 20-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van poging tot een straatroof in juni dit jaar. Een 25-jarige plaatsgenoot werd op 29 juni aan de Amelandshof in Leeuwarden bijna van een ring beroofd. Hij werd daarbij meerdere malen geslagen. De ring werd later op straat teruggevonden en aan de eigenaar teruggegeven. De 25-jarige wist nog een foto van de dader te maken toen deze ervandoor ging. Door nader onderzoek en met behulp van deze foto is de verdachte aangehouden. De 20-jarige is gehoord en weer in vrijheid gesteld. Hij blijft verdachte in deze zaak. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dit kan u ook interesseren:

Brand in schuur in Oosternijkerk snel onder controle

Agenten ingezet bij bedreiging met steekwapen in Gorredijk

(Update) Weg en scheepvaartverkeer gestremd door in storing geslagen brug bij Stroobos

error: Deze content is beveiligd!