Image default
Friesland Nieuws

Onderzoek naar verkrachting 60-jarige vrouw voortgezet

LEEUWARDEN – Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 7 juni aandacht aan het onderzoek naar het zedendelict in Leeuwarden.


Op zondagavond 22 mei tussen 21.30 uur en 24.00 uur werd een 60-jarige vrouw slachtoffer van een zedendelict. Er werd rond 21.30 uur bij het slachtoffer aangebeld. Toen zij de deur opendeed werd zij door een haar onbekende man naar binnen geduwd en seksueel misbruikt. Rond middernacht verliet de verdachte het huis van het slachtoffer. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte op de fiets, vermoedelijk vanuit de richting Groningerstraatweg, naar het huis van het slachtoffer is gefietst. Nadat hij de vrouw seksueel had misbruikt fietste hij weg in de richting van de Prof. Mr. P. S. Gerbrandyweg.

Het slachtoffer kon het volgende signalement geven: De verdachte is een blanke man, jonger dan 30 jaar, mogelijk zelfs tussen de 16 en 26 jaar oud en 1.70 mtr groot. Hij had kort donker haar en zag er verzorgd uit, aldus het slachtoffer. Hij had een tatoeage op beide bovenarmen. Hij sprak zonder accent. Er werd een compositietekening gemaakt van de verdachte. De tekening kan hier bekeken worden.

De politie is dinsdagmiddag rond 15.30 uur aanwezig in de Bloemenbuurt in Leeuwarden om te flyeren. Ze staan aan het begin van de Goudenregenstraat. Het onderzoeksteam wil graag de aandacht vestigen op de uitzending van Opsporing Verzocht. Ook kunnen ze op deze manier mogelijk nog in contact komen met getuigen die ze nog niet hebben gesproken.

Opsporing Verzocht is dinsdagavond 7 juni te zien op NPO1 om 20.30 uur. De volgende dag, woensdag 8 juni, is de herhaling te zien op NPO2 om 11.40 uur.

Heeft u nog niet met de politie gesproken maar heeft u wel informatie over deze zaak? Of herkent u de verdachte naar aanleiding van de compositietekening? Bel dan met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. U kunt ook bellen met het onderzoeksteam in Drachten via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook bellen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie op 088-1673775.

IMG_7679-BorderMaker

Fotograaf: Noordernieuws

Dit kan u ook interesseren:

Auto belandt op de kop na ongeval op A7 bij Drachten; snelweg dicht

Overleden persoon aangetroffen in water in Drachten

35-jarige man uit Harlingen overleden bij ernstig ongeval in Zurich

error: Deze content is beveiligd!