Image default
Drenthe Friesland Groningen Nieuws

Noord-Nederland zoekt meer burger-hulpverleners voor reanimatie-oproepen (video)

Noord – Nederland – Iedereen die een reanimatiecursus heeft gevolgd bij een opleider die dat volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) doet, kan zich aanmelden als burgerhulpverlener.


In Noord-Nederland zoekt HartslagNu nog steeds naar nieuwe burgerhulpverleners. EHBO’ers, BHV’ers of professionele hulpverleners kunnen zich aanmelden om in hun beschikbare tijd actief te zijn als burgerhulpverlener. Via dat systeem word een SMS uitgestuurd naar maximaal 30 aangesloten hulpverleners die kunnen reageren op een oproep van een reanimatie bij iemand in zijn of haar omgeving.

Als je reanimatie-burgerhulpverlener wilt worden moet je je aanmelden bij HartslagNu. HartslagNu is de landelijke organisatie die voor Friesland, Groningen en Drenthe vanuit de meldkamer Noord-Nederland (112) opereert en bij een melding van een reanimatie een oproep verspreidt onder burgerhulpverleners. Klik hier als je jezelf wilt aanmelden (opent in nieuw venster)

 Je kunt ook een Automatische Externe Defibrillator (AED) beschikbaar stellen bij een reanimatieoproep. Ook deze dient aangemeld te worden bij HartslagNu. AED’s vergroten de kans op overleven met +/- 50% en zijn daarom van wezenlijk belang! Bij AED’s speelt de bereikbaarheid een grote rol. Hangt de AED in een pand dat niet 24/7 geopend is? Geef dat dan duidelijk aan bij het aanmelden van de AED. Klik hier als je een AED wilt aanmelden (opent in een nieuw venster)
Maar een cursus, dat kost toch veel geld? De kosten voor een reanimatie- en of EHBO cursus kunt u vaak declareren bij uw zorgverzekeraar. Van deze zorgverzekeraars is bekend of zij in 2017 tegemoetkomen in de kosten van een cursus.

 

januari 2017 – Hieronder een overzicht van de 17 ambulance regio’s die zijn aangesloten bij HartslagNu. Onderstaande getallen geven het percentage van het aantal geregistreerde burgerhulpverleners ten opzichte van het totaal aantal inwoners. In HartslagNu staan 99.753 burgerhulpverleners geregistreerd. Het aantal geregistreerde AED’s in HartslagNu is 8.106.

Rood: < 0,24%
Oranje: 0,25 – 0,49%
Lichtgroen: 0,50 – 0,74%
Donkergroen: 0,75 – 0,99%
Blauw: > 1,00%

Dit kan u ook interesseren:

Lijnbus van Arriva belandt met achterkant in sloot

Brandweer bevrijdt inzittenden uit auto na ongeval in De Westereen

Rokend pannetje op het vuur zorgt voor inzet hulpdiensten in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!