Image default
Nieuws

Neergeschoten messenzwaaier verwondde zichzelf

GRONINGEN – Het lijkt erop dat de man die vandaag in Groningen met twee vleesmessen rondliep, zichzelf heeft verwond nadat de politie gericht op hem had geschoten.


Daarna sprong hij in het kanaal langs de Ubbo Emmiussingel, waar het Groninger Museum aan ligt. Dat heeft de politie gemeld. De politie heeft in Groningen geschoten op een man die in de buurt van het Groninger Museum met grote messen liep te zwaaien. De man probeerde in te steken op omstanders, aldus een politiewoordvoerder. Toen de man door agenten werd aangesproken, sloeg hij op de vlucht.

Agenten gingen achter hem aan en losten eerst een waarschuwingsschot. Daarna werd gericht op de man geschoten, waarna hij in het water bij het museum terechtkwam. Toen de politie hem eruit haalde, bleek hij te zijn overleden. Reanimatie mocht niet meer baten. Wie de man is, is nog niet bekend. Ook moet volgens de woordvoerder de precieze doodsoorzaak nog worden onderzocht. Hij noemt het waarschijnlijk dat de Rijksrecherche het schietincident gaat onderzoeken. De man heeft geen jihadistische kreten geroepen. ,,Er is zodoende geen enkele aanwijzing voor een incident dat met terreur of jihadisme te maken heeft. De man kwam verward over”, zo laat de politie weten op basis van een eerste onderzoek.

Zijn lichaam lag aan het begin van de avond nog bij het museum, waar sporenonderzoek werd gedaan. In de loop van de avond wordt de man overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Groningen, waar sectie wordt verricht. Dat moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak. Die staat volgens de politie nog niet vast. De uitslag van dat onderzoek wordt morgen of dinsdag verwacht.

De politie kwam in actie na een melding dat verschillende mensen bij het Groninger Museum en het station bedreigd zouden zijn. De twee agenten die bij het schietincident waren betrokken, zijn opgevangen op het politiebureau. De Rijksrecherche onderzoekt de zaak, zoals gebruikelijk bij vuurwapengebruik door politiefunctionarissen met ernstig letsel of de dood tot gevolg.

Foto’s Noordernieuws

IMG_6189-BorderMaker IMG_6208-BorderMaker IMG_6253-BorderMaker IMG_6283-BorderMaker IMG_6289-BorderMaker IMG_6296-BorderMaker IMG_6300-BorderMaker IMG_6318-BorderMaker IMG_6324-BorderMaker IMG_6363-BorderMaker IMG_6402-BorderMaker

Dit kan u ook interesseren:

Online casino Nederland en gokverslavingen in Noord-Nederland

De evolutie van de kansspelwereld: waar staan we nu?

Kledingzaak beginnen met deze tips

error: Deze content is beveiligd!