Image default
Groningen Nieuws

Mishandeling en bedreiging toezichthouder

Ter Apel – De politie heeft dinsdag 6 december een 21-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor mishandeling en bedreiging van een toezichthouder van de gemeente.


Bij de bushalte aan de Westerstaat ter hoogte van het viaduct wilde dinsdagochtend een man de bus instappen zonder geldig vervoersbewijs. Die wilde of kon hij niet kopen vertelde hij, dus werd hem gevraagd of hij wilde uitstappen. Toen de man dat niet wilde hebben twee toezichthouders van de gemeente hem uit de bus naar buiten begeleidt, waarna hij wegliep.

‘s Middags hielden beide toezichthouders weer toezicht bij dezelfde bushalte. Zij zagen dezelfde man, maar nu met twee messen in zijn handen. Hij maakte bewegingen alsof hij een keel wilde doorsnijden. Één van de toezichthouders vroeg of hij de messen neer wilde leggen. Toen hij dat niet wilde pakte de toezichthouder hem beet en ontstond een worsteling. Mensen die in de buurt stonden haalden de vechtende mannen uit elkaar. De man met de messen zag toen kans om weg te rennen. De toezichthouder is bij de worsteling niet gewond geraakt.

Ondertussen had de andere toezichthouder  melding gedaan bij de politie van het incident. De agenten die op de melding afkwamen hebben de man aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging en mishandeling en is voor verhoor ingesloten. De messen zijn in beslag genomen.

Dit kan u ook interesseren:

Meerdere snelwegen geblokkeerd in het Noorden; ook protest bij gemeentehuis

Boeren zorgen met ‘wilde acties’ voor chaos op snelwegen

Fietser raakt gewond na aanrijding met auto in Groningen

error: Deze content is beveiligd!