Image default
Friesland Nieuws

Middelbrand Groningerstraatweg Leeuwarden

Leeuwarden- Op de nacht van donderdag op vrijdag rond half 2 s’nachts kregen hulpdiensten de melding van een brand in een woning aan de Groningerstraatweg.


Al snel werd de melding uitgeroepen tot middelbrand. De brand begon bij een schuurtje tussen een supermarkt en een chinees restaurant. De uitslaande brand had zich al snel verspreid naar beide gebouwen, waardoor de bewoners op de bovenverdieping uit de woning moesten vluchten. Omdat de brand nog niet onder controle was heeft de brandweer besloten een aantal woningen verderop ook te evacueren.

Aan de achterzijde van het pand was de brandweer ook druk bezig de opslagruimtes van de chinees restaurant veilig te stellen. Hierbij moesten ze gebruik maken van de slijptol om toegang tot het pand te krijgen. De achterliggende panden stonden vol rook.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk, de politie vermoed dat het gaat om brandstichting. Getuigen verklaarden dat er een tweetal personen vanuit de richting van de supermarkt wegrende in de richting van de Veestraat. De politie roept getuigen op die eventueel nog meer informatie hebben over de signalementen van de twee verdachten.

Dit kan u ook interesseren:

Lijnbus van Arriva belandt met achterkant in sloot

Brandweer bevrijdt inzittenden uit auto na ongeval in De Westereen

Rokend pannetje op het vuur zorgt voor inzet hulpdiensten in Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!