Image default
Nieuws

Met een mobiele airco regel je de juiste temperatuur

Regio – Als je op zoek bent naar een manier om de ruimtes van jouw huis of jouw kantoor te verkoelen, dan maak je al snel een afweging tussen een aircooler en een mini airco. Maar wat zijn nu precies de verschillen? En welke voordelen heeft een mini airco ten opzichte van een aircooler? 


Het verschil tussen een mini airco en een aircooler
Zowel de mini airco als de aircooler kunnen worden gebruikt wanneer je wat verkoeling zoekt. Toch is er één groot verschil tussen deze twee varianten. Een aircooler plaats je in een ruimte, zodat deze koude lucht de ruimte in kan blazen.

Het grote verschil met een mini airco is echter dat de mini airco ook zorgt dat de warme lucht uit de ruimte wordt afgevoerd. Zo werkt het sneller en beter als je zoekt naar een manier om snel en efficiënt te zorgen voor een heerlijk afgekoelde ruimte.

Populair bij onze zuiderburen
De mini airco is de laatste tijd erg populair geworden bij onze zuiderburen in België. Dat heeft ook een hele logische verklaring. De huizen en kantoren in België hebben vaak schuiframen. Daarmee kan de afvoerslang van de mini airco eenvoudig naar buiten gehangen worden om de warme lucht af te voeren. Een ideale combinatie dus.

Mini airco wordt gebruikt om verschillende varianten aan te duiden
De term mini airco wordt voor verschillende varianten van airco’s gebruikt. Zo zal de één meteen denken aan een split unit, waarbij de motor buiten en de koelunit binnen wordt geplaatst, terwijl een ander sneller denkt aan een verrijdbare mobiele airco met een afvoerslang eraan. Om goed te weten welke variant voor jou het beste geschikt is, is het dan ook van belang om je goed te laten adviseren.

Koelvermogen
Zoals je wellicht wel verwacht is een mini airco minder geschikt om grote open ruimtes te verkoelen. Ga bij je zoektocht voor een goede airco dan ook na welke ruimte en wat voor oppervlakte gekoeld moet worden. Kies vervolgens de variant die aan al jouw wensen voldoet.

De mini airco is bijvoorbeeld uitermate geschikt om kleinere ruimtes te koelen. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer. Of misschien zelfs handig voor op vakantie om het in de camper of caravan heerlijk koel te houden tijdens de warmste zomerdagen.

Geluidsniveau
Het laatste waar je op zit te wachten is een koele ruimte waar je een enorm gezoem of lawaai van de airco hoort. De mini airco is door de jaren heen al vaak verbeterd, waardoor het geluidsniveau tegenwoordig ook een stuk lager is. Beeld je eens in hoe een elektrische tandenborstel klinkt. Een mini airco heeft eenzelfde geluidsniveau en is daarmee verre van hinderlijk als je geconcentreerd wilt werken op je kantoor of ontspannen wilt slapen op je slaapkamer.

Wil jij weten welke mini airco het beste voldoet aan jouw wensen, ga dan naar airco-review.nl voor een onafhankelijk advies.

Dit kan u ook interesseren:

Online casino Nederland en gokverslavingen in Noord-Nederland

De evolutie van de kansspelwereld: waar staan we nu?

Kledingzaak beginnen met deze tips

error: Deze content is beveiligd!