Image default
Friesland Nieuws

Man uit opeinde aangehouden wegens wapen en drugsbezit

Opeinde- Op 11 februari rond half 3 is een 29 jarige man uit Opeinde aangehouden wegens verboden wapenbezit.


Bij een controle vond de politie een boksbeugel en een stroomstootwapen. De boksbeugel had de verdachte in zijn kleding verstopt, en het stroomstootwapen lag in zijn auto. Bij het aantreffen van verboden wapens is de man aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Er was bij de politie informatie bekend dat de man mogelijk in bezit zou zijn van een vuurwapen en drugs. Daarom is de politie naar de woning van de verdachte gegaan, om te zoeken naar het vuurwapen en drugs. In de woning troffen ze twee, niet van echt te onderscheiden, nep-vuurwapens met munitie aan. In een schuur nabij de woning trof de politie een ruimte die gebruikt was bij hennepteelt. Daarnaast is er een grote hoeveelheid drugs aangetroffen, waaronder 138 zakjes wiet en een hoeveelheid hasj.

De wapens en drugs zijn in beslag genomen door de politie, en worden vernietigd. De telefoon van de man is in beslag genomen voor onderzoek. Tegen de man gaat proces-verbaal opgemaakt worden ter zake van verboden wapenbezit, het bezit van softdrugs, het handelen in softdrugs en het vervaardigen van softdrugs.

Dit kan u ook interesseren:

Zeer grote brand uitgebroken bij automaterialen bedrijf in Surhuisterveen (Video)

Man (27) verongelukt door ernstig ongeval op N359 bij Burgwerd

Bermbrand geblust langs A32 bij Heerenveen

error: Deze content is beveiligd!