Image default
Friesland Nieuws

Man overlijdt na te water raken Earnewâld

EARNEWÂLD – Maandagmiddag omstreeks 15:10 uur werd er melding gedaan van een drenkeling ter hoogte van de Fokkesleat in Earnewald.


Omstanders zagen een man in het water liggen in de omgeving van de Fokkesleat. Zij probeerde het slachtoffer in hun boot te krijgen, wat na enkele pogingen lukte. Tijdens de reddingsactie werden de hulpdiensten ingeschakeld. Naast de brandweereenheid van Burgum werden de duikers uit Leeuwarden en een tweetal brandweerboten vanuit Langweer en Burgum gealarmeerd. Vanuit de geneeskundige dienst werden een tweetal ambulances en een traumateam ingezet.

Binnen een half uur konden de redders de drenkeling al reanimerend aanmeren op de opvanglocatie, die door de hulpverleners was klaargemaakt. De reanimatie werd vervolgens overgenomen door de trauma-arts en de ambulancehulpverleners.  Ondanks alle inspanning van de hulpverleners, overleed de man ter plaatse.

De politie weet in de namiddag te vermelden dat de man overboord is gevallen bij het schoonmaken van zijn boot. De man is een 74-jarige inwoner uit Franeker.

Dit kan u ook interesseren:

Verdachte ‘kinderlokker’ aangehouden in Drachten

Bestuurder gewond na kop-staartbotsing in Drachten

Veel schade bij ongeval tussen twee voertuigen op de N354 bij Reduzum

error: Deze content is beveiligd!