Image default
Nieuws

Man overleden op achterdek bootje in Leeuwarden

LEEUWARDEN- De hulpdiensten hebben zaterdagmiddag na een melding van een persoon te water een man gereanimeerd nabij de Schilkampen.


Rond drie uur in de middag kwam er een melding van een persoon te water bij winkelplein De Centrale. Duikers, oppervlakte redders en een boot van de brandweer gingen met spoed ter plaatse. Ook twee ambulances en diverse politie eenheden kwamen ter plaatse. De locatie was niet geheel duidelijk waardoor er op diverse locaties rondom de centrale werd gezocht.

Nabij de Schilkampen had een sleepboot aangemeerd toen een oudere man op het achterdek een hartaanval kreeg. Of de man ook daadwerkelijk te water was geraakt is bij niet bekend. Een man die op de melding afgekomen was heeft samen met een andere omstander als eerste het slachtoffer gereanimeerd, dit werd al snel overgenomen door de politie. Brandweer en ambulance zijn naar de boothuizen bij de CCF/Metaalfabriek gereden. Vanaf daar werd ambulancepersoneel met de brandweerboot naar de overkant gevaren. Ondanks alle inzet heeft het slachtoffer het niet overleefd.

Foto: Edwin Tjallings 112fryslân

IMG_5833-795x530

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurster scootmobiel gewond na ongeval met auto in Groningen

Hoe een autobatterij kiezen en vervangen

Binnenkort meer nieuwbouw Winsum in verkoop

error: Deze content is beveiligd!