Image default
Nieuws

Man (49) vlucht met kind voor de politie; eindigt in de sloot

Wolvega – Een 49-jarige man uit Heerenveen is afgelopen nacht met zijn auto in de sloot langs de Schuttevaerstraat terecht gekomen, nadat deze op de vlucht was geslagen voor de politie. De agenten kregen eerder die nacht melding van een ”situatie in de privésfeer” in Heerenveen.


Wat er zich precies heeft afgespeeld wordt nog onderzocht. Naar aanleiding van de melding bleek dat de verdachte er vandoor was gegaan met een minderjarig kind in zijn auto. De agenten troffen de man en zijn auto aan op de Lindedijk, waarbij de man er vandoor ging toen hij de agenten zag. Hierop hebben de agenten, op gepaste afstand, de achtervolging ingezet.

Tijdens de rit schakelde de man zijn verlichting van de auto uit, waarop agenten hebben besloten de achtervolging te staken, zo vertelt politiewoordvoerder Robert-Jan Valkema. Op dat moment bevonden zij zich op het industrieterrein aan de Tinweg, welke door de agenten compleet is afgesloten. Op de Titaniumweg kwamen de agenten de man vervolgens weer tegen, met zijn kind. Hij bleek toen met zijn auto in de sloot te zijn beland.

De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het kindje is door de agenten overgedragen aan ambulancepersoneel, waarna deze voor controle naar het ziekenhuis is gebracht. De auto is door een berger uit de sloot gevist.

Dit kan u ook interesseren:

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

De voordelen van het dragen van compressiekousen

Boekhouding op orde voor jouw onderneming?

error: Deze content is beveiligd!