Image default
Nieuws

Liveblog Code Rood in noord Nederland

GRONINGEN/FRIESLAND/DRENTHE – Volg hier het liveblog over de extreme weersomstandigheden in noord Nederland.


4 januari 21:00 – Arriva en NS laten treinen hele nacht rijden

Arriva en NS laten hun treinen de hele nacht rijden om zo ijzelvorming aan de bovenleidingen te voorkomen. Foto Nico Klaster.

814710311_102493_1842469310173083591

4 januari 21:30 – Qbuzz blijft normale dienstregeling rijden

Qbuzz heeft laten weten dat ze met hun gewone dienstregeling blijven rijden. Mocht het code rood worden dan kijken ze of het veilig is om (een deel van) de bussen wel gewoon te laten rijden.

4 januari 23:00 – GRIP 1 situatie door meerdere ongevallen bij Steenwijk

De A28 wordt volledig afgesloten door diverse ongelukken. Een GRIP 1 situatie wordt afgekondigd. Rijkswaterstaat gaat een firestorm inzetten om de gladheid te bestrijden. Ook een politievoertuig wordt aangereden. Ook op de A32 gebeuren diverse ongelukken.

5 januari 00:00 – Strooiwagens hebben het druk

De strooiwagens in noord Nederland hebben het bijzonder druk. Er wordt meer dan 1,5 miljoen kilo zout gestrooid over de doorgaande wegen in Groningen, Friesland en Drenthe.

Foto Raymond Bos / www.groningsnieuws.nl

sneeuw fotos 064

5 januari 06:00 – Code rood wordt afgekondigd

Het KNMI heeft Code Rood gegeven. Dit betekent dat het ten strengste wordt afgeraden om de weg op te gaan. NS en Arriva rijden met minder treinen en ook Qbuzz past zijn dienstregeling aan. Sommige lijnen komen geheel te vervallen, andere rijden met een vertraging tot wel een half uur.

5 januari 07:00 – Scholen sluiten in Groningen en Friesland

Een deel van de scholen in Groningen en Friesland sluit wegens de gladheid. Het is voor scholieren onverantwoord om met deze omstandigheden de weg op te gaan. Andere scholen passen hun lestijden aan. Dit geldt voor het basis en middelbaar onderwijs.

5 januari 09:00 – UMCG adviseerd patiënten thuis te blijven

Het UMCG in Groningen adviseert patiënten om vandaag thuis te blijven. Dit omdat het onveilig is om de weg op te gaan. Foto Ingmar Vos

DSC_0911

5 januari 09:30 – Hulpdiensten rijden gepaste spoed

De hulpdiensten rijden alleen nog met gepaste spoed. Dus wel met zwaailicht en sirene maar niet met hoge snelheid. Ook voor hun is het gevaarlijk op de weg. Ze sturen ook alleen voertuigen in echte nood.CX8j0mvWYAANlaj5 januari 10:15 Eerste schaatsers(tjes) op natuurijs – De 3-jarige Mika uit Ten Post voor het eerst op schaatsen en niet op de ijsbaan maar gewoon op de weg!

 

Dit kan u ook interesseren:

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

De voordelen van het dragen van compressiekousen

Boekhouding op orde voor jouw onderneming?

error: Deze content is beveiligd!