Image default
Friesland Nieuws

Kijlstra Ambulance Groep Fryslan, een actie voor Support Casper

Wolvega – Medewerkers van Kijlstra Ambulancedienst Fryslân zijn begin juni gestart met een actie om totaal dertien ambulanceposten in Friesland ter voorzien van de reanimatieapparatuur.


De bedoeling is dat burgers op deze wijze een reanimatie kunnen opstarten door gebruik te maken van de AED, die op de ambulancepost zal worden gehangen, mocht de ambulance onverhoopt al naar een andere melding zijn. Dit moet de overlevingskans van een slachtoffer met een hartstilstand vergroten. Kijlstra heeft de AED’s hiervoor beschikbaar gesteld.

Daarnaast is de actie bedoeld om aandacht te vragen voor de stichting Support Casper. Deze stichting houdt zich bezig met de behandeling en het onderzoek naar alvleesklierkanker. Met nog vijftien dagen te gaan is er door de actie van Kijlstra Ambulancedienst inmiddels al ruim €3700 opgehaald. Het geld zal geheel ten goede komen aan de stichting.

De drie wandelaars die in Wolvega de AED kwamen bezorgen dinsdagochtend kwamen lopend vanaf de post in Heerenveen. Zij hebben het stokje overgegeven aan het Wolvegaster team dat woensdagochtend naar de post in Nieuwehorne gaat per fiets.

Wie de actie wil sponsoren kan via deze link doneren: https://supportcasper-acties.nl/p/Support-Casper/Kijlstra-Ambulance-Groep-Fryslan

Dit kan u ook interesseren:

Motoragent gewond bij ongeval in Oosterwolde

Vrachtwagenchauffeur onder invloed wil rijden maar wordt tegengehouden door collega’s

McDonalds in Joure korte tijd ontruimd na gaslucht

error: Deze content is beveiligd!