Image default
Nieuws

Jumbo ontruimd na bomalarm

GRONINGEN – Een filiaal van supermarktketen Jumbo in Groningen is vanmiddag ontruimd geweest na de vondst van ‘een verdacht pakketje’. Het bleek loos alarm.


De politie heeft enkel een oude rugzak aangetroffen in de prullenbak naast het filiaal aan de Boumaboulevard.

Jumbo is al een tijdje doelwit van afpersing. Het is het vierde incident bij een vestiging van Jumbo in Groningen. De vestiging waar vandaag een verdacht pakketje werd gevonden, is begin juli ook al ontruimd na een bommelding. Toen werd er niets aangetroffen. Bij twee andere winkels in Groningen zijn afgelopen tijd wel explosieven gevonden. Bij een Jumbo in Zwolle werd later nog een verjaardagskaart met daarin een explosieve stof bezorgd.

Vorige week riep de politie de hulp van het publiek in bij de speurtocht naar de afperser. Het zou een man uit Groningen zijn tussen de twintig en veertig jaar. Hij eist een niet bekendgemaakte hoeveelheid bitcoins (virtuele munteenheid) van het supermarktbedrijf. De politie heeft tot nu toe zo’n 400 tips over de zaak binnen gekregen.

Foto’s Noordernieuws

IMG_0145-BorderMaker IMG_0148-BorderMaker IMG_0150-BorderMaker IMG_0152-BorderMaker IMG_0166-BorderMaker IMG_0173-BorderMaker IMG_0177-BorderMaker IMG_0188-BorderMaker

Dit kan u ook interesseren:

Virtuele evenementen: zullen ze populair blijven

Gronings bedrijf verkoopt disposables van duurzame materialen

Gronings bedrijf verkoopt disposables van duurzame materialen

error: Deze content is beveiligd!