Image default
FrieslandNieuws

Jongen knock-out op Drachtster Kade

DRACHTEN – Op de Noordkade in Drachten raakte zaterdagnacht een jongen tijdens het uitgaan bewusteloos na een klap op het hoofd.


De jongen werd door één of meerdere jongeren belaagd en kreeg daarbij een klap op het hoofd. De jongen viel daarbij knock-out op de grond. De jongeman kreeg door de klap last van stuiptrekkingen waarbij meerdere omstanders en agenten hem in bedwang hielden.

Omdat de ambulancebezetting in Drachten beperkt is in het weekend, moesten de ambulances vanuit Boerakker en Heerenveen komen. Omdat dit een zeer lange rijtijd in beslag nam, werd ook het mobiel medisch team met een arts ingevlogen per helicopter.

De twee verpleegkundige stabiliseerde de jongeman vervolgens, waarbij de komst van de arts niet noodzakelijk meer bleek. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechterij. De politie roept daarbij eventuele getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Update:

Politie-onderzoek heeft zondag uitgewezen dat de jongen waarschijnlijk niet mishandeld is, maar zelf niet goed is geworden. De jongen zal waarschijnlijk ook geen aangifte doen. Er was, vlak voordat de jongen niet goed werd, ruzie tussen een groep jongeren op de Noordkade. Daardoor dachten omstanders en de politie dat het om een mishandeling ging. Die berichtgeving is zondag in de loop van de dag aangepast, nadat er overleg mogelijk was met de jongen en zijn familie. De jongen was in eerste instantie niet aanspreekbaar, zo laat de politie weten.

 

 

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!