Image default
Friesland Nieuws

Invorderingen Kwelderweg Kollumerpomp en spookrijden in Veendam

KOLLUMERPOMP-De politie heeft bij een snelheids controle op de klachtlocatie de Kwelderweg onder Kollumerpomp wederom 2 rijbewijzen van automobilisten ingevorderd.


Een 23 jarige beginnend bestuurder uit Kollum werd met 138 km/u geklokt waar 80 km/u is toegestaan. Een 56 jarige inwoner uit Eelde werd met 135 km/u geklokt.

Agenten reden gistermiddag in de videoauto op de N33 thv Veendam toen een auto, naar later bleek bestuurd door een 29 jarige inwoner van de gemeente Oldambt, hun aandacht trok omdat deze slingerend reed en de bijrijder druk gebatend uit het raam van de auto hing omdat deze zich kennelijk stoorde aan het overige verkeer. Een volgteken volgde dan ook. Aanvankelijk werd hieraan voldaan. Echter op de rotondes thv de Zwaaikom in Veendam besloot de bestuurder niet meer te volgen en ging er met hoge snelheid spookrijdend over rotondes vandoor. Tegemoet komend verkeer moest afremmen en uitwijken. Na korte achtervolging besloot de bestuurder bij het tankstation aan de van Stolbergweg alsnog te stoppen. De bestuurder werd aangehouden ter zake artikel 5 van de Wegenverkeerswet (gevaar of hinder veroorzaken) Het bleek dat de bestuurder geen B rijbewijs had. Ook blies de bestuurder een F (alcohol) indicatie. Aan het bureau werd 720 ųg/l geblazen (uiteraard is het zonder rijbewijs B niet toegestaan een auto te besturen, doe je het dan toch dan is 88 ųg/l de max.) Voor alle feiten is proces-verbaal opgemaakt

Dit kan u ook interesseren:

Overval op T-Mobile winkel in Groningen; politie zoekt daders

Auto belandt in sloot langs afrit A7 Heerenveen

Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand in Driezum

error: Deze content is beveiligd!