Image default
Groningen Nieuws

Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand in Veendam

Veendam – Maandag aan het einde van de middag moesten politie, brandweer en ambulance uitrukken naar de Beneden Westerdiep in Veendam voor een melding van een woningbrand.


In eerste instantie leek de situatie ernstig waarop ook de traumahelikopter ter plaatse kwam.  Na een tijdje kon de bewoner met behulp van de hulpdiensten zelf naar beneden komen. Volgens ooggetuigen is de man vervolgens in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiebureau.

Niet veel later stond de straat vol met politiewagens. Een onderzoek in de woning werd opgestart. Ook de Explosieven opruimingsdienst van Defensie werd opgeroepen.

Hennep

In de woning werd een kleine hennepkwekerij ontmanteld. Rond 21:15 uur kwam de EOD ter plaatse. In de woning en de schuur achter de woning werd onderzoek gedaan. Diverse spullen zijn in beslag genomen. De omliggende woningen hoefden niet te worden ontruimd.

Buurtbewoners reageerden geschokt toen ze de Explosieven Opruimingsdienst zagen. ´´Wonen we hier wel veilig´´ riep één van de bewoners. ´´Ze komen vast niet voor een rolletje drop´´ roept een andere buurtbewoner. De politie komt nog met meer informatie. Het onderzoek duurde tot in de nacht.

Dit kan u ook interesseren:

Woningen ontruimd na gaslucht in Delfzijl

Gaslucht in woning in Finsterwolde; woning ontruimd

Bestelbus belandt in sloot bij Leek

error: Deze content is beveiligd!