Image default
FrieslandNieuws

Groot drugslaboratorium aangetroffen in Berltsum

Berltsum – De politie heeft donderdagavond 29 juni een 34-jarige en een 39-jarige man beiden uit Den Haag aangehouden op verdenking van het vervaardigen van harddrugs.


Bij de politie kwam rond 20:45 uur een melding binnen dat er meerdere personen bij een loods  waren aan de Wiersterdyk. De melder vertrouwde de situatie niet mede omdat er op deze locatie al eens eerder drugs was geproduceerd. Kort na deze melding zag de hij dat twee personen het pand verlieten en via de weilanden wegvluchten.  Door het goed doorgeven van de locatie konden agenten een van de mannen aanhouden op de Moddergatsreed. De tweede man werd achter de loods in een rietkraag aangetroffen en is ook aangehouden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex en daar ingesloten voor nader onderzoek.

Onderzoek

Bij de loods werd door de agenten een chemische lucht geroken. De specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmanteling (LFO) belast met het ontmantelen van drugslaboratoriums zijn hierop ingezet om een onderzoek te doen in de loods. Hier werden door hun meerdere stoffen aangetroffen die kunnen wijzen op de productie van harddrugs.

Vandaag, vrijdag 30 juni, zullen deze specialisten het bedrijfspand ontmantelen en monsters nemen van de aangetroffen goederen. Hierna zal duidelijke worden wat voor stoffen er zijn aangetroffen en wat hiermee gemaakt kan worden.

Dit kan u ook interesseren:

Elektrische schakelkast vliegt in brand en veroorzaakt dakbrand

Minderjarige jongen aangehouden in onderzoek naar zedendelict bij 7-jarige meisje in Heerenveen

Waarzeggerij steeds populairder in Drenthe

error: Deze content is beveiligd!