Image default
Groningen Nieuws

Gewonde bij uitslaande woningbrand in Groningen

Groningen – De brandweer heeft maandagmorgen een uitslaande woningbrand in het centrum van Groningen geblust. Er werd één persoon uit de woning gered door de brandweer.


Bij aankomst bleek de brand nog niet uitslaand te zijn, wel waren er vlammen te zien op de bovenste etage. Ook werd het duidelijk dat de bewoner van het appartement nog in zijn woning was. Door snel optreden van de aanvalsploeg kon deze persoon uit de woning worden gehaald. Hij werd daarna opgevangen in de ambulance. Na een eerste behandeling is de man met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

De ruiten van het appartement waren nog heel, daardoor is de brand waarschijnlijk door zuurstofgebrek gesmoord. We konden deze met weinig water blussen. Daarna hebben we alle ruimtes geventileerd.
De schade aan het appartement is groot. Op de onderliggende etages en in de winkel lijkt de schade minimaal.

Salvage is ter plaatse geroepen om voor de afhandeling te zorgen. Naar verwachting kunnen de bewoners van de onderliggende twee appartementen vandaag al weer terug naar hun woning. Nader politieonderzoek gaat uitmaken wat de oorzaak van de brand is geweest.

Dit kan u ook interesseren:

Bestuurder raakt van de weg langs de A7 bij Tolbert

Brandweer Nederland: “Maai bermen in verband met natuurbrandrisico”

Forse file op A7 door ongeval bij Beerta

error: Deze content is beveiligd!