Image default
FrieslandNieuws

Eis 7 jaar cel en tbs voor moord op Drachtster vrouw

LEEUWARDEN – Tegen de 43-jarige Drachtster die in de nacht van 14 augustus zijn vriendin Jeanine Groenewold (42) in haar woning aan de Zilverschoon met messteken om het leven bracht, is bij de rechtbank in Leeuwarden zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.


De zaak kwam vandaag, donderdag 9 juni, voor bij de rechtbank in Leeuwarden. De 43-jarige verdachte was zwaar onder invloed van alcohol en cocaïne, een dagenlange woordenwisseling werd om het moment van thuiskomen uitgevochten. De man wist zijn emoties niet onder controle te houden en pakte een mes. De 42-jarige Jeanine werd 10 maal gestoken, haar 8-jarige zoontje kwam op de ruzie afgelopen en zag zijn moeder hevig bloedend op de grond liggen.

Een buurman die het geruzie was opgevallen belde onmiddellijk 112, meerdere politie eenheden kwamen dan ook vlot ter plaatse. Bij binnenkomst trof de politie de levenloze vrouw aan, ambulancemedewerkers konden niks meer betekenen voor de vrouw. Ze overleed ter plaatse aan de verwondingen en het ernstige bloedverlies.

Bij de verdachte is een aanpassingsstoornis  en een narcistische persoonlijkheidsstoornis geconstateerd. Volgens de geleerde is de verdachte ontoerekeningsvatbaar en is de kans op herhaling groot. De rechtbank in Leeuwarden eist dan ook zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Later meer

IMG_9353-BorderMaker IMG_9381-BorderMaker IMG_9436-BorderMaker IMG_9445-BorderMaker IMG_9458-BorderMaker IMG_9488-BorderMaker IMG_9570-BorderMaker IMG_9594-BorderMaker IMG_9604-BorderMaker

Fotograaf: Noordernieuws

Dit kan u ook interesseren:

Noordernieuws is gestopt in huidige vorm

Vlammenzee verwoest industriepand in Roden

SAR Nederland zoekt naar 48-jarige vermiste Drachster

error: Deze content is beveiligd!